Stress & Burnout coaching

Meld je aan

Stress & Burnout Coaching

Wat goed dat je doorgeklikt hebt!

En het is geweldig dat je hulp zoekt.
Ja echt, want dan ben je waarschijnlijk al een tijdje aan het strijden.

Je hoeft dit echt niet alleen te doen, want je staat niet alleen.
Burn-out treft momenteel bijna 1/4 werknemers.

Wie contacteert mij voor een kennismakingsgesprek?

Mensen die bij me komen aankloppen weten heel goed wat ze niet meer willen. Ze zijn het beu.
Ze herhalen het constant. En dat is normaal!
Mensen die ik mag coachen stappen in het proces van persoonlijke ontwikkeling.
Ze zijn moe, ja, en kwaad, ze zijn gewoon op, ontgoocheld ook, bang, gefrustreerd, voelen onmacht en zijn heel verdrietig soms. Maar héél belangrijk is, ze willen vooruit!
Het heeft pijn genoeg gedaan!
Ze willen uit dit burn-out verhaal, en ik vermoed jij ook.

Wat is coaching?

Een coach is iemand die met jou je huidige situatie bekijkt, en je begeleidt naar het punt waar jij naar toe wilt. Als je op dit moment niet weet waar je naar toe wil, is dat ook ok. Daarom zit je op deze pagina.

Ronddobberen kan even fijn zijn als het dient om uit te rusten, maar brengt je op lange termijn geen stap verder. Een coach stelt je de vragen die jij jezelf nooit zou stellen, is iemand die jouw hoogste visie vasthoudt, altijd! Jij zet de stappen, je coach loopt naast je. Je doet dit stappen zelf, maar niet alleen! Door coaching ontwaakt je ware potentieel.

Stress management & begeleiding bij Burn-out is er om je te helpen inzien hoe het komt waarom er zoveel op je bord ligt, of waarom je zoveel op je bord hebt laten leggen. Een stress & burn-out coach is competent om stresssignalen, stressoren te herkennen, te kijken waar deze van komen en samen met je kijkt hoe dit aan te pakken.

Iemand die je begeleidt doorheen het burn-out proces, naar je herstel toe.

Groeiproces

Het is een intens proces, een groeiproces. Je krijgt inzicht in je eigen situatie, en hoe er anders, beter mee leren om gaan. Het verstevigt je zelfbeeld en zelfvertrouwen. We kijken naar wat je motiveert, naar wat je energie geeft, naar wat aansluit met je persoonlijkheid en wat je talenten zijn. We kijken wat jij niet meer wil, en waar je naar toe wil!

Alles, lieve mensen, alles heeft z’n oorsprong in onze manier van denken, in de manier waarop wij naar de dingen kijken, en op de manier waarop wij reageren als ons iets overkomt . Daarom ga ik heel graag met je op pad om dit samen uit te zoeken, om anders, gezonder te leren denken, om te zien hoe je het wel wilt en je terug, of eindelijk, te zien schitteren.

Wat is coaching niet?

Coaching is niet hetzelfde als therapie. We behandelen mensen niet, we coachen. Coaches geloven dat de oplossing reeds in de persoon zit. Door coaching technieken komt dit aan de oppervlakte. We werken vooral toekomst gericht.

Coaches stellen geen medische diagnose. We verwijzen door indien nodig. Mensen met fysische klachten wordt ten zeerste aanbevolen om langs de huisarts te gaan om eender welke pathologie uit te sluiten.
Mensen waar een depressie wordt vastgesteld worden doorverwezen naar een psycholoog of psychiater.

Het is dus niet medisch, geen quick fix, ook geen koffieklets of klaagsessie.

Wat heb jij nodig?

Misschien denk je nu van: “ik weet niet of ik dat wel wil, bij en coach gaan.”
Want dan moet ik vanalles onder ogen zien. Niet fijn. Geen zin in eigenlijk.

Maar jij en ik weten dat je huidige situatie je niks verder brengt.
Integendeel, je drijft af van alles wat jij bent of wil zijn.

Burn-out is geen hangmat, het is een springplank! Een springplank naar veel beter.

Ik weet het, je voelt dit nu niet zo, en ziet het al helemaal niet.
Maar je belandde niet zomaar op dit bericht, toch?

Kennismakingsgesprek

Hier kan je je aanmelden voor een kennismakingsgesprek (€80)

Tijdens deze ontmoeting kijken we naar je huidige situatie en gaan we kijken naar wat jij nodig hebt, waar je naar toe wilt. Als je op dit moment niet weet waar je naar toe wil, is dat ook ok.
Dan moet je zeker komen 😉

Als je liever belt voor een afspraak, ook goed. (GSM: 0476 018 135)

Graag tot schrijf of bels.

Ik las op FB een aankondiging van een info-avond die je zou geven. Ik zat midden in een Burn-out maar ook nog volop in verzet. Ik ging alleen, wou daar ook alleen zijn. Ik zag je, ik hoorde je praten. Je zei dat je in eerste instantie een vroedvrouw van opleiding was. Ik ben ook een vroedvrouw… En dan je naam, Alders… mijn mama heet ook Alders. Ik schoot daar al meteen vol emotie, op die stoel met mijn blik hoofdzakelijk op de grond gericht, mezelf helemaal kwijt. Een klik, ik weet niet waarom… of misschien toch wel! Je puurheid, je eerlijkheid, je kwetsbaarheid, je menselijkheid, je oprechtheid, maakte van jou de coach waar ik mee in zee wou gaan! Herkenning, vertrouwen, warmte en veel respect !

Ik dacht, zij gaat me helpen, antwoorden geven op … Maar het werd iets anders! Antwoorden vind je bij jezelf ! Stilte opzoeken en luisteren naar mezelf. Jij leerde me dat alle antwoorden bij mezelf te vinden zijn. Mijn gedachten zijn zelf te kiezen! Je leerde me nog meer van het leven te houden. Alles te nemen zoals het komt. Dag per dag . Ik leerde mezelf nog beter kennen, de juiste keuzes maken. Kracht te vinden. Genieten van alles wat is. Hier en nu. Petra, je bent de meest warme, liefdevolle, respectvolle persoon die ik ken. Een eer om je in mijn leven te treffen!!

– Cindy Paulissen –

Tijdens mijn traject heb ik mezelf leren kennen en teruggevonden. Dit doormiddel van inzichten en handvaten die me bijgebracht werden. Kortom: ik ben teruggekeerd naar mijn diepste ik, wat een enorme verademing is.

– Jana Vanbrabant, Heusden –

 

Na lang geprobeerd en gedacht te hebben dat ik het allemaal zelf wel aan kon, alles moest oplossen en iedereen tevreden moest houden ging het lampje (gelukkig tijdelijk) even uit. 

Petra heeft mij dingen anders leren zien en over zaken anders leren nadenken door mij naar mezelf te laten kijken. Soms was dat fijn en soms helemaal niet. Het stemde mij tot nog meer nadenken maar dan in de goede zin: wat wil ik nu eigenlijk? Wat maakt mij gelukkig? Wat wil ik niet? Hoe zie ik mezelf? Wie bepaald er mijn geluk en mijn toekomst? En mischien wel het allerbelangrijkste: IK heb een keuze! Ik mag kiezen wat mij gelukkig maakt, ik mag kiezen wat ik wil, ik bepaal hoe ik mezelf zie en hoe ik mijn toekomst zou willen.

– Rachel Strijbos –