Burnout Atelier

Wat is het?

Het Atelier is een info avond waar het thema burnout centraal staat.

Je krijgt er correcte informatie over wat burnout is en niet is, een pak inzichten én je kan er terecht met al je vragen.

Het is mijn intentie om een veilige omgeving te creëren omdat geen enkele vraag absurd is.

De kracht van dit atelier is om mensen samen te brengen die iets gemeen hebben, namelijk: burn-out én de goesting om er mee aan de slag te gaan.

Voor wie is dit bedoeld?

Voor iedereen waar burn-out op dit moment deel uit maakt van het dagelijks leven, zowel privé als op het werk. Want niet iedereen “brandt op” op het werk…

Denk je dat je afstevent op een burn-out?
Of ben je aan het herstellen en heb je meer nodig dan enkel rust?
Zegt je omgeving dat het hoogtijd is dat je “er iets aan moet gaan doen”?
Heb je een partner, vriend, zus, broer, die in een burn-out zit en je weet niet goed hoe hiermee om te gaan, of op welk manier deze persoon te steunen in z’n herstel?
Zie je waardevolle collega’s uitvallen en weet je niet goed waar precies het schoentje knelt?
Of juist wél en weet je niet hoe het te veranderen?
Of zit je nog met andere vragen die je graag beantwoord zou zien?

Thema’s die aan bod komen

Petra Alders favicon

Mijn burnout en ik

Wat gebeurt er met me? Hoelang is dat eigenlijk al bezig? Voelt iedereen hetzelfde die in burnout zit? Waarom is het bijna een ‘mode’ woord geworden en wordt het altijd correct gebruikt? Wie stelt de diagnose? Hoe ziet een burnout herstel eruit? En hoe lang duurt dat? Wat zijn de sleutel elementen van een duurzaam burn-out herstel?

Petra Alders favicon

M'n burnout en m'n omgeving

Zit je partner, kind, ouder in een burnout? Wil je weten hoe deze persoon beter te begrijpen en steunen zonder dat je er zelf wanhopig van wordt?  Hoe “zorg je voor je naaste, en hoe zorg je voor jezelf”?

Petra Alders favicon

Hoe ga ik uit m’n hoofd en in m’n lijf?

Hoe leer ik “voelen” en zien waar ik vast zit en hoe leer ik stress zien als m’n bondgenoot en niet als m’n vijand? We worden wat we denken! Hoe vertalen we dit naar burnout én burnout herstel?

Ik las op FB een aankondiging van een info-avond die je zou geven. Ik zat midden in een Burn-out maar ook nog volop in verzet. Ik ging alleen, wou daar ook alleen zijn. Ik zag je, ik hoorde je praten. Je zei dat je in eerste instantie een vroedvrouw van opleiding was. Ik ben ook een vroedvrouw… En dan je naam, Alders… mijn mama heet ook Alders. Ik schoot daar al meteen vol emotie, op die stoel met mijn blik hoofdzakelijk op de grond gericht, mezelf helemaal kwijt. Een klik, ik weet niet waarom… of misschien toch wel! Je puurheid, je eerlijkheid, je kwetsbaarheid, je menselijkheid, je oprechtheid, maakte van jou de coach waar ik mee in zee wou gaan! Herkenning, vertrouwen, warmte en veel respect !
Ik dacht, zij gaat me helpen, antwoorden geven op … Maar het werd iets anders! Antwoorden vind je bij jezelf ! Stilte opzoeken en luisteren naar mezelf. Jij leerde me dat alle antwoorden bij mezelf te vinden zijn. Mijn gedachten zijn zelf te kiezen! Je leerde me nog meer van het leven te houden. Alles te nemen zoals het komt. Dag per dag . Ik leerde mezelf nog beter kennen, de juiste keuzes maken. Kracht te vinden. Genieten van alles wat is. Hier en nu. Petra, je bent de meest warme, liefdevolle, respectvolle persoon die ik ken. Een eer om je in mijn leven te treffen!!

- Cindy Paulissen -