Coaching – wat is het?

Een coach is iemand die met jou je huidige situatie bekijkt, en je begeleidt naar het punt waar jij naar toe wilt. Als je op dit moment niet weet waar je naar toe wil, is dat ook ok. Daarom zit je op deze pagina.
Ronddobberen kan even fijn zijn als het dient om uit te rusten, maar brengt je op lange termijn geen stap verder. Een coach stelt je de vragen die jij jezelf nooit zou stellen, is een supporter aan de zijlijn, iemand die jouw hoogste visie vasthoudt, altijd! Jij zet de stappen, je coach loopt naast je. Door coaching ontwaakt je ware potentieel.

Stress management & begeleiding bij Burn-out is er om je te helpen inzien hoe het komt waarom er zoveel op je bord ligt, of waarom je zoveel op je bord hebt laten leggen. Een stress & burn-out coach is competent om stresssignalen, stressoren te herkennen, te kijken waar deze van komen en samen met je kijkt hoe dit aan te pakken.
Iemand die je begeleidt doorheen het burn-out proces, naar je herstel toe.

Het is een intens proces, een groeiproces. Je krijgt inzicht in je eigen situatie, en hoe er anders, beter mee leren om gaan. Het verstevigt je zelfbeeld en zelfvertrouwen. We kijken naar wat je motiveert, naar wat je energie geeft, naar wat aansluit met jouw persoonlijkheid en wat je talenten zijn. We kijken wat jij niet meer wil, en waar je naar toe wil!

Alles, lieve mensen, alles heeft z’n oorsprong in onze manier van denken, in de manier waarop wij naar de dingen kijken, en op de manier waarop wij reageren als ons iets overkomt . Daarom ga ik heel graag met je op pad om dit samen uit te zoeken, om anders, gezonder te leren denken, om te zien hoe je het wel wilt en je terug, of eindelijk, te zien schitteren.

Stress & Burn-out coaching

Wat is het niet?

Coaching is niet hetzelfde als therapie. We behandelen mensen niet, we coachen. Coaches geloven dat de oplossing reeds in de persoon zit. Door coaching technieken komt dit aan de oppervlakte. We werken vooral toekomst gericht.

Coaches stellen geen medische diagnose. We verwijzen door indien nodig. Mensen met fysische klachten wordt ten zeerste aanbevolen om langs de huisarts te gaan om eender welke pathologie uit te sluiten.
Mensen waar een depressie wordt vastgesteld worden doorverwezen naar een psycholoog of psychiater.

Het is dus niet medisch, geen quick fix, ook geen koffieklets of klaagsessie.

Praktisch

Contacteer mij vrijblijvend via het formulier hieronder om kennis te maken met mijn methode tijdens een gratis intake gesprek.